Szybkie i latwe , leciutke i smaczne ciasto.
Skladniki :
opakowanie biszkoptow okraglych
500 ml smietany kremowki 30 %
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka poziomkowa lub wisnia
truskawki
Biszkopty wylozyc na dno tortownicy.
Galaretke u mnie byla to poziomkowa rozpuscic w 250 ml goracej wody.
Smietane ubic na sztywno.
Gdy galaretka ostygnie , wlewac ja pomalu do smietany i miksowac na malych obrotach.
Mase przelac na biszkopty i wstawic do lodowki zeby zastygla.
Truskawki przekroic na polowki i ulozyc na mase , jak juz bedzie sztywna.
Galaretke truskawkowa rozpusic w 0,5 litra wrzatku wymieszac dokladnie.
Owoce zalac lekko tezejaca galaretka i wstawic do lodowki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz