piątek, 13 czerwca 2014

" Kapusniak z mlodej kapusty "

W koncu sezon na swieze , mlode warzywa wiec dzis zupka.
Bardzo lekka , szybka i smaczna .

Skladniki :

kawalek mieska , typu skrzydelko , palka itd.
3 marchewki
1 pietruszka
kawalek pora
kilka ziemniakow
pol glowki kapusty
ziele angielskie
lisc laurowy
koperek
2-3 lyzki koncentratu pomidorowego

Wymyte mięso zalać zimną wodą,dodać obrane warzywa, ziele, pieprz, lisc laurowy, ok. łyżeczkę soli, zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować ok.10 minut, dodać poszatkowaną kapustę. Kiedy zmięknie włożyć do garnka koncentrat pomidorowy ew. dosolić lub dopieprzyć. 
Posypac koperkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz