poniedziałek, 24 lutego 2014

" Karkowka w sosie wlasnym "

Karkowka to pyszne mieso ,ktore latwo samemu przyrzadzic .
Dzis przepis ktory moze wykonac kazdy ,nawet poczatkujacy amator gotowania .

Skladniki :

kawalek ladnej karkowki
cebula 
przyprawy , sol ,pieprz , papryka czerwona , ziola prowansalskie ,koperek ,pietruszka
czosnek .

Mieso myjemy i kroimy na plastry , ja tez lekko je rozbijam .
Nastepnie kazdy plaster przyprawiamy .

Na patelni rozgrzewamy troszke oleju i smazymy mieso z obu stron .


Gdy juz ladnie nam sie przyrumieni , kroimy cebule, wrzucamy do miesa
i zalewamy woda .


Calosc dusimy conajmniej godzine ,od czasu do czasu mieszajac zeby sie nie przypalilo .
Ja sos zagescilam lyzka maki .
Doprawic do smaku i gotowe .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz