Dziś miałam ochotę na leczo...czyli proste, szybkie i smaczne danie. Uwielbiam podawane na gorąco, ale i nie oprę się kilku łyżkom prosto z garnka:)
- 6 czerwonych papryk
- 5 cebuli
- 3-4 kielbasy np.zwyczajna lub slaska
- boczek wedzony
- puszka pomidorow
- olej do smażenia
- kilka gałązek natki pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka,ziele angielskie,listek laurowy
Papryki kroimy w cienkie paseczki, cebule w piórka.
Na rozgrzanym oleju podduszamy cebulkę, aż zmięknie. Przekładamy do garnka, dodajemy
paprykę, potem podsmażamy kiełbase i boczek. Wszystko wrzucamy do garnka , stawiamy na srednim ogniu zeby pomalu sie dusilo. Dodac puszke pomidorow i przyprawy.
Dusic okolo 30 minut na srednim ogniu.Mozna dodac 1-2 lyzki koncentratu pomidorowego.
Podawac z pieczywem.
Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz