to ciasto bez pieczenia ktore jest pyszne i szybko sie przyrzadza.
Skladniki :
500 gr herbatnikow lub biszkoptow
1 puszka masy Kajmak , ja zazwyczaj kupuje z Gostynia.
0,5 l smietany kremowki 30%
2 smietan fixy , zelatyna
krem Karpatka
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Blaszkę o wymiarach ok 23x33 wyłożyć warstwą herbatników.
Masę kajmakową przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać, i wyłożyć na herbatniki , nie gotowac !!
Przykryć warstwą herbatników.
Przygotowyc krem karpatka wedlug opakowania.
Wyłożyć na herbatniki . Wyrównać.
Przykryć warstwą herbatników.
Smietane ubic z fixami , mozna dodac troszke zelatyny zeby smietana byla lekko sztywna .
Wyłożyć na herbatniki, wyrównać.
Schłodzoną czekoladę potarkować na tarce o grubych oczkach. Posypać po wierzchu.
Na noc wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz