Lekka delikatna pianka na biszkoptach .
Z łatwością rozpuszcza się w ustach, smakuje naprawdę wyśmienicie.
4 galaretki u mnie byly to brzoskwiniowa , cytrynowa , truskawkowa i wisniowa .
1 mleko skondensowane
paczka biszkoptow
1 . Biszkopty poukładać na dno tortownicy.
2 . Galaretki brzoskwiniowa , truskawkowa i cytrynowa rozpuścić w szklance gorącej wody.
3 . Mleko z puszki podzielić na trzy równe porcje.
4. Ostudzoną galaretkę brzoskwiniowa zmiksować tak, aby powstała pianka, pod koniec miksowania dodać jedną porcję mleka. Gdy masa bezie tężeć, wylać ją na biszkopty i całość schłodzić w lodówce. Tak po kolei uczynić również z galaretką cytrynową i truskawkowa .
5. Galaretkę wisniowa rozpuścić w 400 ml gorącej wody i gdy się ostudzi i będzie tęzeć, wylać ją na ptasie mleczko. Schłodzić i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz