czwartek, 10 października 2013

" Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami "

Moim zdaniem  to idealne ciasto jogurtowe. 
W sam raz wilgotne i rzeczywiście z posmakiem jogurtu. 


Skladniki :

250gr jogurtu naturalnego
5 jajek
1,5szkl.cukru
1 cukier waniliowy
3 szkl.maki
1 szkl.oleju
2 lyzeczki proszku do pieczenia
puszka brzoskwin




Całe jajka ubić z cukrami na puszystą masę (masa musi być długo ucierana). Zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, a na samym końcu jogurt (krótko, tylko do połączenia się składników). 
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch i ułożyć na nim cienkie plasterki brzoskwiń. 
Ciasto piec w temp. 180 stopni około 50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone. 

Przed upieczeniem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz