piątek, 6 września 2013

" Sernik na zimno "

Naszlo mnie na wekend na cos slodkiego wiec wymyslilam sernik
jest pyszny , delikatny i rozplywajacy sie w ustach .

1 paczka biszkoptów
 galaretka truskawkowa , brzoskwiniowa jak kto woli
3 łyżki żelatyny
5 serków homogenizowanych waniliowych 
200 ml śmietany 36%
4 łyżki cukru pudru
puszka brzoskwin

W formie ułożyć ciasno biszkopty. Galaretkę owocową rozpuścić według instrukcji na opakowaniu (2 szklanki gorącej wody), odstawić do ostudzenia.
Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i połączyć z serkami waniliowymi. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkami. Dokładnie zmiksować, a następnie przełożyć na biszkopty. Wstawić do lodówki do czasu aż masa serowa stężeje – minimum dwie godziny.
Na masie serowej ułożyć pokrojone brzoskwinie, a następnie delikatnie zalać owoce tezejaca galaretką. Wstawić ponownie do lodówki do stężenia – najlepiej na całą noc.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz