poniedziałek, 19 sierpnia 2013

" Fasolka w sosie pomidorowym "

Danie należące do tzw. jednogarnkowców.
 Chociaż do jego przygotowania będziemy potrzebować garnka i patelni. ;) Dobra opcja dla tych, którzy nie mają czasu i gotują posiłki na więcej niż jeden dzień. Moj maz lubi bardzo taka fasolke wiec postanowilam mu zrobic i tym sposobem ja bede miala spokoj z gotowanie na 2-3 dni dla niego .


2 - 3 puszki bialej fasoli lub 400 gr fasolki Jas
1 cebula
3-4 petka kielbasy np.slaskiej
200 gr boczku
pieprz , sol ,majeranek , papryka czerwona 
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie i lisc laurowy

Fasolke wraz z zalewa przelac do garnka , jesli bedzie to Jas to przesypac do garnka i namoczyc w wodzie na cala noc . Fasolke gotowac na malym ogniu .
Na patelni podsmazyc kielbase , boczek i cebulke . Dorzucic do garnka z fasolka , dodac przyprawy ,
3-4 lyzki koncentratu i gotowac na malym ogniu 20-30 minut .

Gotowe !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz